BENGGLAS
/Isolatieglas

Vacuümglas is een revolutionaire stap op het gebied van (glas)isolatie. BENGglas is een type vacuümglas en kent aanvullende voordelen ten opzichte van regulier vacuümglas.

Vacuümglas is extreem dun isolatieglas waarbij twee glasplaten worden gescheiden door een hoog vacuümruimte. Dit vacuüm voorkomt warmte- en geluidstransmissie en zorgt voor een extreem hoge isolatiewaarde en een goede geluidsdemping. De microscopische afstandhouders zijn inherent aan vacuümglas en voorkomen dat de twee glasplaten elkaar raken.

BENGglas kent ten opzichte van regulier vacuümglas diverse voordelen:

  • BENGglas is vrijwel altijd gehard (gehard glas is 5x sterker en kent geen thermische breuk)
  • BENGglas heeft een U-waarde vanaf 0,40, regulier vacuümglas heeft een U-waarde van 0,70
  • BENGglas heeft tot 6x minder afstandhouders
  • BENGglas is aanzienlijk goedkoper dan regulier vacuümglas

Renovatie
BENGglas is een perfect product voor de renovatiemarkt. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (6,3 mm). Hierdoor kan BENGglas in bestaande kozijnen worden geplaatst; hierdoor bespaart men flink op het vervangen van kozijnen.

Nieuwbouw
BENGglas is uitstekend geschikt om gebouwen naar de verplichte BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) norm te ontwerpen. De zeer lage U-waarde (U=0,4) zorgt voor een extreem goede isolatie.

Geluidsreductie is tegenwoordig ook steeds meer een wens, welke ook direct gerealiseerd kan worden door de toepassing van BENGglas (dB=39).

Inspiratie

Vraag direct een offerte aan, en maak gebruik van onze uitgebreide service,
of bezoek de website van 'bengglas.nl' voor meer informatie en een blik op het volledige assortiment.

Video's

BENGglas in de praktijk

De productie van BENGglas

Breuktest van BENGglas

"Ball drop" test van BENGglas

Glas XL

Wat wij voor u kunnen betekenen

Voor al uw glaswensen is er een oplossing. In de showroom vindt u volop inspiratie en in de eigen fabriek wordt elk glas voor u op maat gemaakt.

Kom langs in onze showroom en kijk wat er mogelijk is met glas! U kunt bij ons de hele week terecht voor vrijblijvend advies, wij adviseren u graag.